De GSV organiseert allerhande wisselende activiteiten, doorgaans 2 à 3 per week. Dit zijn zowel formele als informele activiteiten. Bij formele activiteiten kun je denken aan een congres of lezing van een gastspreker. Als studievereniging hechten we veel waarde aan deze activiteiten, zodat we samen onze passie voor geschiedenis kunnen delen. Daarnaast houden we ook van het studentenleven en daarom organiseren we ook kroegentochten, feesten, VrijMiBo’s en alles wat je maar kan verzinnen wat bij een goede studententijd past. 

Aan het begin van het collegejaar, rond oktober/november, vertrekken we voor een weekendje naar een andere stad dan Nijmegen. Deze ‘kleine reis’, zoals die in de GSV-volksmond wordt genoemd is wat informeler dan de ‘grote reis’. De ‘grote reis’ vindt plaats rond mei en duurt doorgaans zeven dagen. Een docent gaat altijd mee op deze reis en van studenten wordt ook verwacht dat ze zich enigszins inlezen in de plaats van bestemming. 

Verder is er ook ieder jaar een ledenweekend. Tegen het eind van het collegejaar organiseert de activiteitencommissie een tripje binnen Nederland waar er allerhande spellen en feestjes worden georganiseerd. 

Wil je meer weten over de activiteiten van de GSV of heb je zelf een leuk idee? Stuur vooral een mail naar excalibur@let.ru.nl