Menu Sluiten

Onderwijs

De een heeft een passie voor 17de eeuwse jurken, de ander weet alles van Romeinse militaire formaties en jij hebt gewoon heel veel “Game of Thrones” gekeken. Verschillende passies die ons allemaal samenbrengen bij de studie Geschiedenis. Bij de GSV zijn we tussen alle gezelligheid door zeker niet vergeten waarom we aanvankelijk in Nijmegen zijn neergestreken: om te studeren! De onderwijscommissie van de GSV is het belangrijkste orgaan binnen de vereniging dat zich bezig houdt met onderwijsgerelateerde- en onderwijsondersteunende zaken. Hierbij moet men denken aan spoedcursussen op het gebied van academische vaardigheden, museummiddagen en jaarraden. Doordat de commissie nauw samenwerkt met de opleidingscommissie van de studie is het contact met docenten, bijvoorbeeld op het gebied van een kritische houding ten opzichte van het onderwijs, uitstekend. Op dit onderdeel van de site vind je onder andere links naar  de uitleg waarom je Geschiedenis in de oudste stad van Nederland moet komen studeren, informatie over de verschillende stages die er via de opleiding en de vereniging worden aangeboden en het ‘buddysysteem’ van de onderwijscommissie.

Stage en Cursussen

Hier worden verschillende cursussen en stageplekken voor studenten geschiedenis aan de Radboud Universiteit geplaatst. Ontdek snel welke werkgevers er staan te popelen om jou te verwelkomen in hun midden!

Buddysysteem

Een beetje hulp is altijd welkom, zeker wanneer je gaat studeren. Bij de GSV bieden wij middels het “buddysyteem” ondersteuning op het gebied van studeren, plannen en andere activiteiten die jou kunnen helpen in het verbeteren van jouw studieresultaten.

Geschiedenis Studeren?

Historici zijn nodig om op een verantwoorde manier naar de samenleving te kijken. Studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en lid worden van de studievereniging GSV Excalibur. Geeft jou de mogelijkheid om jezelf op een verantwoorde en prettige manier tot historicus te ontwikkelen.