Oud Geleerd Jong Gedaan

Wat? Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) interactieve colleges aan senioren gegeven door studenten. Tijdens de colleges gaan wij in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, halen we herinneringen en kennis op, en delen we ervaringen. Ook senioren met een (lichte) vorm van dementie zijn van harte welkom. Ons motto luidt dan ook: persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd! 
Hoe? De colleges van OGJG worden gegeven in een reeks van vier keer één uur. De colleges zijn geschikt voor groepen tussen de 5 en 25 deelnemers. Ons aanbod is afhankelijk van de beschikbaarheid van de studenten. Wij gaan met de locatie in gesprek en passen de colleges aan op de doelgroep, zodat elke deelnemer, ongeacht achtergrond, de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de gesprekken. De student-docent prikkelt de deelnemers met boeiende vragen en discussiepunten, gebaseerd op de kennis, mening en ervaringen van de senioren. We merken dat wanneer senioren (ook met een lichte vorm van dementie) actief geprikkeld worden, vaak de mooiste herinneringen naar boven komen. 
Waarom? Leergierigheid en nieuwsgierigheid verdwijnen niet op het moment dat iemand de 65 jaar is gepasseerd. Wij verbinden generaties door middel van kennis en leggen de nadruk op dat wat senioren nog wel weten en kunnen. Voor studenten is het een mooie kans om met passie te vertellen over hun vakgebied. Vanuit OGJG ontvangen de studenten een training, zodat ze zijn voorbereid op de doelgroep. 
“Het geeft mij voldoening om mijn vakgebied te bespreken met een geïnteresseerd publiek.” – Student-docent 
Waar? De colleges vinden plaats bij u op locatie. Wij zijn onder andere actief in buurthuizen, bibliotheken en verpleeghuizen. 
Op www.oudgeleerdjonggedaan.nl vindt u nog meer informatie.