Door: Mo Quirijnen

De winden zijn geprezen! Hij die zijn sliertige armen met liefde en genoegen om ons heen slaat herrijst dit jaar weder! De lucht is geprezen! Zijn wolkerige compositie zal dit jaar weer vorm nemen tijdens de drie-eenheid van avonden! Hij is geprezen! De man die zijn eigen manheid overkwam wappert opnieuw!

Hij is de toekomst in het heden; Ik leer u de Wapperman!

De mens is een brug. Hij begint bij het dier en loopt naar de overkant. Maar wat staat tegenover het dier? De billijke mannen uit de eeuw waar de Rede als God geprezen werd zeiden dat dit de mens was, maar God bevindt zich niet in de Rede! God is dood! Zijn lijk hangt over ons als een tijdperk van schaduw en verderf. De waarheid van de mens is weg. Hij staat niet langer boven of onder het dier, maar naast hem als broeder en kameraad. De mens komt van de aap, maar hij is meer aap dan de apen totdat hij zichzelf overkomt. Wat er staat er tegenover het dier? Waar lijdt de brug van het menselijk bestaan naartoe?

Ik leer u de Wapperman! Hij staat aan de keerzijde van de menselijke kloof!

In de mens bevindt zich geen waarheid want hij is niet waar tot de aarde. Hij zoekt zijn waarheid in het hemelse, in het bovenste, en ziet in zijn dwaasheid niet dat hij zelf omhoog moet stijgen!

Ik leer u de Wapperman! Hij rijst naar boven met wapperende armen!

Het credo van de Wapperman luidt als volgt: “The here and the now!” De volgende mens is niet in de toekomst, maar in het heden. De Wapperman is de volgende mens, meer wapper dan man. Hij is de toekomstige mens in het hier en nu. De Wapperman is het hier en nu! De profeet van weleer sprak en zei: Gij zijt de voorvader van de toekomst! Velen geloofden hem, maar hij is een valse profeet!

Ik leer u de Wapperman! Hij is u en u bent hem!

De volgende mens zal arriveren van de toekomst! Hij is de Wapperman! Zijn altaar is de kroeg en zijn liturgie het feest! Drink het bier want het is het bloed van de Wapperman! Het is uw eigen bloed! Eet de groentekroket want het is het lichaam van de Wapperman! Het is uw eigen lichaam! Wanneer u in zijn altaar staat, buig dan niet in respect en angst. Angst voor de zelf is dwaasheid! U bent de Wapperman en de Wapperman is u! Bij elk bezoek aan de Fuik, aan de TKB, zelfs aan de Malle, moet de mens zichzelf overkomen, want hij staat in het altaar van zijn hoogste zelf! Hij wordt zelf kreator en god, hij creëert buiten en boven zichzelf! De mens overkomt zichzelf met wapperende armen; hij is de Wapperman! De Fuik is de broedplaats van de feniks! De mens sterft en brengt zichzelf tot leven met zijn armen in de wind!

Ik leer u de Wapperman! Hij steek zijn hand op voor u!

De wapperman is ook dit jaar weer elke avond de afsluiter van Down The Rabbit Hole! Wilt u ook reizen naar zijn niveau? Stuur dan gauw een mailtje naar concertcommissie@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *