De top 3 beste nachtelijke versnaperingen die nergens te krijgen zijn om vijf uur ’s nachts!

Door: Sem van Helden

Afgelopen week was ik samen met Wessel naar de toko voor de ingrediënten om dumplings te maken voor het afscheid van een collega. Deze toko was behoorlijk groot en had ook nog een soort snackbar waar je maaltijden en oosterse snacks af kon halen. Gezien ik al een volle werkdag er op had zitten, was mijn maagje gaan knorren en kon ik de verleiding niet weerstaan. Vlug rekende ik mijn boodschappen af en bestelde een soort gepaneerde dumpling in de vorm van een kroket. Met smart zat ik te wachten op deze versnapering die mijn snelle trek zou verlichten. Ik nam met net iets te veel gulzigheid een hap waardoor ik allereerst m’n bek verbrandde, maar vervolgens tot de conclusie kwam dat het potdomme lekker was. Ook Wessel nam een hap en was minstens zo enthousiast. Niet veel later concludeerde we dat dit ’s nachts om 5 uur, wanneer je met je dronken harses de kroeg uit komt rollen en de primitieve zoektocht naar eten start, zeer in de smaak zou vallen. Deze anekdote inspireerde mij tot het schrijven van deze column; de top 3 late night snackconcepten die (nog) niet in Nijmegen te vinden zijn! We beginnen natuurlijk bij de laatste, maar zeker niet de minste, namelijk:

#3: de Nachtbakker

In de tijd voordat de dönertenten in elk dorp aanwezig waren om ons te voorzien van een lekkere pizza calzone of kapsalon kipdöner ging men vaak bij iemand thuis zitten na een feest om eieren of tosti’s te bakken. Geloof me, deze trend is nog niet uitgestorven, maar in het studentenleven toch vrij miniem aanwezig. En dat is jammer. Wie heeft er nu niet intens genoten van een goede snee brood met een eitje om vervolgens dronken en voldaan in het huis van een vriend van een vriend in slaap te vallen?      Kortom, de Nachtbakker wordt ’s nachts uw adres voor worstenbroodjes, tosti’s en de smakelijke variant van de nachtelijke uitsmijter!

#2: Taco by Night

Gooi jij ook tot in den treure sambal of chili door je durum döner of falafel en ben jij toe aan een wrap met meer pit? Stel je voor, je zou gewoon een goedgevulde burrito met flink wat jalapeños en      gegratineerde kaas erover ’s nachts kunnen verorberen. Wat zou het leven dan potdomme mooi zijn. Een shotje tequila on the side en je avond kan niet meer stuk. Natuurlijk zal deze tent ook de beste gevulde taco’s en nacho’s serveren, waardoor jij je avond met pit kan afsluiten. Het enige minpuntje is wellicht dat je darmen de volgende ochtend ook met pit gaan spuien.

#1: de Toko by Night

De enige echte nummer 1 is natuurlijk het concept van de Nachttoko. De oosterse keuken kent zoveel gerechten die perfect in de smaak vallen wanneer je na een avond drinken en dansen honger hebt gekregen. Als het al niet gefrituurd is, dan zitten er wel genoeg kruiden in die altijd naar meer smaken. Denk aan bapao, maiskoeken, dumplings, loempia’s en noem maar op. Ik vraag me oprecht af waarom dit het Nijmeegse nachtleven nog niet siert. De nachtelijke snackcultuur leeft, maar heeft nog zoveel mogelijkheden. Deze snack ToKo in plaats van snack To Go wat mij betreft als eerste mogen floreren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *